США і Європа готові реагувати на агресію РФ швидко й потужно – Блінкен

США і Європа готові реагувати на агресію РФ швидко й потужно – Блінкен

Укрінформ
США разом із європейськими союзниками та партнерами віддають перевагу дипломатичному підходу у врегулюванні розбіжностей з Росією, однак у разі посилення агресії з боку Москви готові до «швидкої та потужної» відповіді у вигляді санкцій.

Про це заявив у понеділок держсекретар США Ентоні Блінкен під час пресконференції у Вашингтоні спільно з високим представником ЄС Жозепом Боррелем, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми твердо віримо разом, Сполучені Штати і Європа, що кращим та відповідальним курсом є опрацювання розбіжностей, які ми маємо, в рамках дипломатії, шляхом діалогу. І ми продемонстрували нашу відданість цьому»,- зауважив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: США та Україна єдині у питаннях імплементації «Мінська» – Блінкен

Водночас, за його словами, Захід готовий реагувати на будь-який розвиток ситуації: «Рівною мірою ми підготовлені, якщо Росія обере шлях агресії – ми працювали дуже тісно разом упродовж останніх місяців».

У цьому контексті Блінкен укотре наголосив, що Росію чекають «суворі наслідки», якщо вона вдасться до подальшої ескалації.

«Ми розробили план швидкої та потужної відповіді, який створить масштабні наслідки для російської економіки та фінансової системи, у тому числі через санкції та значні експортні обмеження. Це матиме довгостроковий вплив і позбавить Росію технологій, які їй необхідні у ключових секторах», - підкреслив держсекретар США.

Він також наголосив, що агресивна поведінка з боку Росії сприймається Заходом дуже серйозно.

Читайте також: Адміністрація Байдена працює над збільшенням допомоги Україні – Блінкен

«Такі дії, така агресія, яка загрожує Україні, підірве ключові принципи, які були ґрунтовним чином встановлені після завершення Другої світової війни та після Холодної війни, які допомогли захистити стабільність, безпеку, мир і процвітання в Європі та за її межами»,- наголосив держсекретар США.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у Вашингтоні відбулася міністерська зустріч у рамках 9-ї Енергетичної ради ЄС-США. Вона пройшла за участі керівників профільних відомств ЄС і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-