Меркель - про наслідки повені: У німецькій мові навряд чи знайдуться слова, аби це описати

Меркель - про наслідки повені: У німецькій мові навряд чи знайдуться слова, аби це описати

Фото
Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель відвідала райони, які найбільше постраждали від руйнівної повені, та пообіцяла потерпілим від стихії всю належну допомогу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сюрреалістична, примарна ситуація… У німецькій мові навряд чи знайдуться слова, аби описати ці руйнування», - заявила Меркель на брифінгу під час поїздки до громади Шульд у федеральній землі Рейнланд-Пфальц.

Глава уряду пообіцяла потерпілим регіонам «загальнонаціональну солідарність».

У середу, 21 липня, має відбутися засідання уряду, на якому буде розглянуто короткострокову допомогу, середньострокову підтримку та довгострокову програму відбудови зруйнованого стихією. Меркель також запевнила, що армія - Бундесвер - надасть усю необхідну допомогу. «Ми повинні діяти швидко, але нам буде потрібно багато терпіння і витримка», - зазначила вона, пообіцявши знову відвідати регіон у серпні.

Читайте також: Жертвам стихійного лиха у Німеччині виділять 300 мільйонів євро

Своєю чергою прем’єр-міністр Рейнланд-Пфальцу Малу Драєр сказала, що відновлення потребуватиме місяців, а то й років. За її даними, у регіоні внаслідок удару стихії загинули 112 осіб, десятки все ще вважаються зниклими безвісти. У лікарнях із травмами перебувають 670 людей. У сусідній землі Північний Рейн-Вестфалія кількість підтверджених смертельних випадків сягнула 46 осіб. 

Пошуково-рятувальні роботи тривають, тож кількість жертв може зрости.

Читайте також: Зсуви ґрунту та затоплені дороги: Баварія і Саксонія потерпають через зливи й повені

Як повідомляв Укрінформ, негода уразила західні регіони Німеччини у вівторок ввечері, в ніч проти четверга ситуація значно погіршилася. Повені охопили також Бельгію, Нідерланди та частину Франції.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-