Лукашенко вимагає підготувати білорусів до швидкої мобілізації в армію

Лукашенко вимагає підготувати білорусів до швидкої мобілізації в армію

Укрінформ
Кожен регіон Білорусі має бути готовим провести мобілізацію в короткий термін.

Про це Олександр Лукашенко заявив сьогодні на зустрічі з питань територіальної оборони, передає Укрінформ з посиланням на БЕЛТА.

"Нам самим на місцях, головам райвиконкомів і облвиконкомів, треба навчитися воювати. Треба знати свої об'єкти, які ви будете охороняти", - підкреслив він.

Також керівники на місцях мають забезпечити швидку мобілізацію громадян, які підлягають мобілізації. "Ви повинні знати, де вони перебувають, щоб не 5-6 місяців ми їх відмобілізовували, а, якщо потрібно, підняли по тривозі й протягом доби вони приїхали до вас", - сказав Лукашенко.

Він також торкнувся теми забезпеченості транспортними засобами під час мобілізації. "Всі керівники підприємств, де ця техніка зосереджена, в мирний час мають знати, що ця техніка підлягає мобілізації", - зазначив він.

"Словом, у будь-який момент приїхали, підняли по тривозі, три доби - і все на місцях, охороняють ті об'єкти, які потрібно тут охороняти. До цього в країні все має готуватися після сьогоднішнього заходу", - підсумував Лукашенко.

Як повідомлялося, в Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Читайте також: Лукашенко хоче запустити в Білорусі виробництво стрілецької зброї «на випадок війни»

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії і масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, України та більшістю демократичних країн світу.

23 травня білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair з Афін до Вільнюса під приводом можливого теракту на борту. Після посадки було заарештовано активіста і опозиційного журналіста Романа Протасевича і його супутницю Софію Сапегу.

В ЄС і США засудили примусове приземлення в Мінську лайнера Ryanair, а також вимагають звільнення Протасевича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-