Twitter видалив пости з критикою боротьби з COVID-19 в Індії

Twitter видалив пости з критикою боротьби з COVID-19 в Індії

Укрінформ
У соціальній мережі Twitter видалили понад 50 твітів на прохання уряду Індії, у яких критикували способи влади впоратися з пандемією.

Про це повідомляє The Verge, передає Укрінформ.

Індійський новинний сайт MediaNama відмітив, що уряд Індії направив у Twitter надзвичайний наказ про цензурування 52 твітів. Серед цензурних акаунтів — член парламенту Індії, два режисери, актор і міністр штату Західна Бенгалія.

Представник соціальної мережі заявив у електронному листі до The Verge, що компанія може блокувати певні твіти, які люди не зможуть переглядати в Індії, якщо дописи порушують місцеве законодавство. У Twitter попередили власників акаунтів перед блокуванням дописів та пояснили, що ці дії — відповідь на законний запит уряду Індії.

Законодавство Індії обмежує публікацію матеріалів, які уряд вважає наклепницькими або які можуть спонукати до насильства. Згідно з повідомленням бази даних Lumen, яка представила запит уряду, одним із твітів, який піддали цензурі в Індії (але який все ще відображається за межами країни), був допис міністра штату Західна Бенгалія Молоя Гатака, який звинуватив прем'єр-міністра Нарендру Моді у заниженні серйозності пандемії коронавірусу.

Читайте також: Twitter не зберігатиме в архівах дописи заблокованого Трампа

Видання відмічає, що Індія перебуває у розпалі другої хвилі пандемії COVID-19, через яку вентилятори, ліки та кисень стали дефіцитними. За даними ресурсного центру коронавірусу Джонса Хопкінса, Індія повідомила про 346 786 нових випадків коронавірусу та 2624 смерті в п'ятницю. Повністю щеплені менш як 1,5 відсотка населення країни.

За даними Worldometer, у світі зафіксували 147 122 348 випадків зараження коронавірусом, зокрема 3 114 245 летальних, одужали 124 783 207 осіб.

Лідерами за кількістю підтверджених випадків COVID-19 залишаються США (32 789 653), Індія (16 960 172) та Бразилія (14 308 215).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-