Twitter не зберігатиме в архівах дописи заблокованого Трампа

Twitter не зберігатиме в архівах дописи заблокованого Трампа

Укрінформ
Компанія Twitter не зберігатиме твіти із заблокованого акаунта 45-го президента США Дональда Трампа.

Дану інформацію CBS підтвердили представники компанії, передає Укрінформ.

«З огляду на те, що ми назавжди заблокували @realDonaldTrump (особистий акаунт Трампа у соцмережі – ред.), вміст даного облікового запису не буде доступний для перегляду в Twitter, як це було раніше і як зараз адміністрація відображає вміст архівованих акаунтів, попри те, як Національне управління архівів і документації США вирішить відобразити збережені дані”, — йдеться у заяві компанії.

Раніше Національне управління архівів і документації (NARA) США заявило, що планує викласти у відкритий доступ твіти, які раніше публікував Трамп, включно із заблокованими чи видаленими публікаціями.

Попри те, що особиста сторінка Трампа не буде заархівована, Твіттер зберіг записи кількох інституційних урядових акаунтів, включаючи ті, що належать колишнім прессекретарям Білого дому Сарі Сандерс та Кейлі МакЕнані.

Читайте також: Трамп «збіднів» майже на 300 позицій у списку мільярдерів Forbes

Обліковий запис @POTUS45, який був офіційною урядовою сторінкою 45-го президента США, а також офіційний акаунт @WhiteHouse45 теж заархівовані у Твіттері.

Як повідомляв Укрінформ, акаунт Трампа у Твіттері був закритий адміністрацією соцмережі 8 січня через використання тодішнім президентом цієї платформи для розпалювання ненависті й закликів до насильства. Згодом його сторінки закрили також Фейсбук та Інстаграм.

Tвіттер став першою платформою, яка видалила акаунт Трампа після трагічних подій 6 січня - штурму Капітолію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-