Два найбільших міста в Індії запроваджують жорсткий карантин

Два найбільших міста в Індії запроваджують жорсткий карантин

Укрінформ
Два найбільших міста Індії запровадили жорсткі обмеження на пересування в умовах руйнівного сплеску захворюваності на COVID-19, що перевантажує систему охорони здоров'я країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

У столиці країни Нью-Делі влада оголосила заборону на пересування протягом вихідних, лише ключовим працівникам буде дозволено пересуватися містом. Ресторани, торговельні центри, тренажерні зали та спа-центри не працюватимуть. Кінотеатри також не працюватимуть у вихідні, але вони зможуть працювати у будні на третину своєї потужності.

Подібні обмежувальні заходи запровадили у штаті Махараштра, де знаходиться фінансова столиця країни - місто Мумбаї. Там місцева влада закрила більшість виробництв, підприємств та громадських місць, а також встановила обмеження на пересування людей на 15 днів.

Читайте також: COVID-статистика не лякає індусів: у священній річці Ганг - масове купання

Нагадаємо: Індія повідомила про 200 739 нових випадків захворювання на COVID-19 протягом минулої доби, що є найбільшим показником з самого початку пандемії.

Цього понеділка сотні тисяч прихильників індуїзму зібралися, щоб провести священне купання у річці Ганг в Індії, попри те, що в країні зафіксований найвищий у світі приріст нових заражень коронавірусом. Так, у північному індійському місті Харидвар майже мільйон вірян кинулися на береги Гангу, річки, яку багато індусів вважають священною, щоб взяти участь у кількамісячному фестивалі «Кумбх Мела».

Читайте також: В Індії за добу – понад 200 тисяч випадків коронавірусу, найбільше з початку пандемії

Наразі в Індії щеплено лише 4% з-понад 1,4 мільярдного населення. Експерти прогнозують, що складна епідеміологічна ситуація в країні зберігатиметься ще довгий час.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-