Боррель і Блінкен висловили занепокоєння військовими силами Росії на кордонах України

Боррель і Блінкен висловили занепокоєння військовими силами Росії на кордонах України

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель та державний секретар США Ентоні Блінкен провели вчора обговорення низки міжнародних питань і висловили спільне занепокоєння нарощуванням Росією військового угруповання на кордонах України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Високий представник/віцепрезидент Боррель та секретар Блінкен висловили глибоке занепокоєння значним та триваючим нарощуванням військових сил Росії на кордонах з Україною та в незаконно анексованому Криму», - йдеться у документі.

Як зазначається, Боррель і Блінкен погодилися працювати разом для досягнення стабілізації в Афганістані та обмінялися поглядами щодо врегулювання кризи в Ефіопії. Темою розмови також була ситуація навколо ядерної програми Ірану та повернення до повної імплементації Спільного всеосяжного плану дій (СВПД).

Читайте також: У Держдепі США розповіли про зустріч Блінкена й Кулеби

Як повідомлялося, Росія продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна компанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-