Байден планує збільшити оборонний бюджет на 2022 рік до $753 мільярдів – Bloomberg

Байден планує збільшити оборонний бюджет на 2022 рік до $753 мільярдів – Bloomberg

Укрінформ
Адміністрація президента Джо Байдена планує виділити $715 мільярдів на потреби Міністерства оборони США в 2022 фінансовому році, що є потужним сигналом стосовно наміри Вашингтона щодо стримування Китаю і Росії.

Про це повідомляє Bloomberg у п'ятницю, передає Укрінформ. 

«Президент Джо Байден планує запросити $715 мільярдів для свого першого бюджету на потреби Пентагону, що є сигналом про наміри стримування Китаю та Росії шляхом розвитку гіперзвукової зброї та посилення ВМС США підводними човнами з балістичними ракетами, а також безпілотними кораблями», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: П’ять країн НАТО провели переговори щодо підтримки України – Пентагон

Як зазначається, ця сума на 1,6% більше від бюджету на 2021 фінансовий рік, прийнятого у розмірі $704 млрд. Утім, запит президента є лише початком тривалого процесу, який супроводжуватиметься активними дебатами в Конгресі щодо видатків на оборонні потреби.

Читайте також: Штати декілька разів сигналізували РФ, що стоять на боці України - Держдеп

Тим часом загальний бюджет США на оборону включає не тільки фінансування Пентагону. Загальна цифра, яка охоплює асигнування національної безпеки, запропонована кабінетом Байдена, становить $753 мільярди доларів. Вона включає, серед іншого, виділення цільових коштів Міністерству енергетики, яке відповідає за ядерну зброю, а також іншим структурам, залученим до сфери національної безпеки.

Читайте також: На Банковій розповіли, у чому Байден запевнив Зеленського

Процес ухвалення бюджету в США розпочинається з офіційного запиту президента, який потім розглядається та голосується в обох палатах Конгресу США.

Фото: Michael Reynolds/EPA/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-