Американський регулятор дав добро Moderna на 15 доз в ампулі, аби прискорити вакцинацію

Американський регулятор дав добро Moderna на 15 доз в ампулі, аби прискорити вакцинацію

Укрінформ
Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) з метою прискорення вакцинації від коронавірусу дозволило американській компанії-виробнику вакцини від COVID-19 Moderna збільшити з 11 до 15 кількість доз вакцини, які можна зберігати в одній ампулі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті FDA.

Американський регулятор зазначає, що розглянув дві зміни щодо кількості доз COVID-вакцини компанії Moderna, що розміщується в ампулу.

Відповідно до першої зміни, максимальна кількість доз цієї вакцини в ампулах зараз дорівнює 11, а друга дозволяє використовувати ампули, в яких може зберігатися 15 доз, із них можна потенційно отримувати 13-15 доз вакцини.

«Обидві ці зміни позитивно впливають на поставку вакцини Moderna від COVID-19 і допоможуть надати більше доз вакцини населенню, а також швидше їх використовувати», - зазначили в FDA.

В управлінні додали, що порядок вакцинації препаратом Moderna від коронавірусу залишається незмінним: вакцина вводиться серіями з двох доз по 0,5 мл кожна з інтервалом в один місяць.

Читайте також: Pfizer ефективна на 91% та повністю впоралась із «південноафриканським» штамом

Раніше Укрінформ повідомляв, що в Чехії схвалили збільшення інтервалу між введенням першої та другої доз вакцин проти коронавірусу Pfizer /BioNTech і Moderna до 42 днів.

Читайте також: В Україні хочуть виробляти COVID-вакцини, фармкомпанії вже ведуть перемовини

У міністерстві охорони здоров'я країни аргументували таке рішення тим, що збільшення інтервалу вакцинації дозволить більшій кількості людей отримати щеплення, а отже, захистити більше людей за менший час.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-