В Україні хочуть виробляти COVID-вакцини, фармкомпанії вже ведуть перемовини

В Україні хочуть виробляти COVID-вакцини, фармкомпанії вже ведуть перемовини

Укрінформ
Українські фармацевтичні компанії ведуть переговори із розробниками вакцин проти коронавірусної інфекції щодо можливості виробництва вакцин в Україні.

Про це на пресконференції повідомив президент асоціації "Виробники ліків України"(АВЛУ) Петро Багрій, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні наші лідери ринку ведуть перемовини. Найпростіше - це трансфер технології відомих вакцин і локалізація виробництва їх в Україні", - сказав Багрій.

Серед компаній, які ведуть переговори, він назвав "Фармак" та "Лекхім". Багрій сподівається, що переговори дадуть результати до кінця цього року.

Читайте також: Ефективність вакцин від Pfizer та Moderna довели в реальних умовах

Як повідомлялося, за добу від COVID-19 було щеплено 14 433 людини, одна з яких отримала другу дозу вакцини. Загалом першу дозу вакцини від початку вакцинальної кампанії отримали 212 896 осіб, дві особи завершили вакцинацію.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Читайте також: У Польщі планують вакцинувати на робочому місці

Також, в Україну прибуло 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Вакцина Sinovac (CoronaVac) спершу повинна пройти лабораторний контроль Міністерства охорони здоров’я. Вона знаходиться на останніх стадіях погодження Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування. В Україні вакцину зареєстрували 9 березня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-