Індійські виробники вакцин побоюються зривів поставок сировини з США

Індійські виробники вакцин побоюються зривів поставок сировини з США

Укрінформ
Два провідних виробники вакцин в Індії Novavax і Johnson & Johnson попередили, що світове виробництво вакцин знаходиться під загрозою через експортний контроль США. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Financial Times.

Виконавчий директор Індійського інституту сироватки, найбільшого у світі виробника вакцин, Адар Пунавалла попередив, що закон про оборонну промисловість може підірвати глобальні зусилля з вакцинації.

Він сказав, що для виробництва вакцини Novavax Інституту необхідна сировина з США, і якщо її не зможуть отримати, то це буде серйозним обмежуючим фактором.

Глава компанії Biological E, яка виробляє вакцину Johnson & Johnson, Махіма Датла пояснила, що американські постачальники, можливо, не зможуть виконувати замовлення через дії закону про оборонну промисловість, який вимагає від американських виробництв виконувати в першу чергу замовлення для військових потреб.

Вона закликала до термінового міжнародного втручання, підкресливши, що така ситуація «надзвичайно ускладнює розширення виробництва вакцин не тільки від коронавірусу, а й звичайних вакцин».

Читайте також: ВООЗ дозволила екстрене застосування вакцини Johnson & Johnson

Напередодні глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреєсус також попередив про глобальну нестачу життєво важливих компонентів, які обмежують виробництво вакцин від COVID-19, а також вакцин, які використовуються для планової імунізації дітей. Він сказав, що деякі країни запровадили правові обмеження, які «наражають на небезпеку життя», і закликав країни не накопичувати запаси.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 15 березня зафіксували 120 417 174 випадки зараження на коронавірус.

Фото: Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-