Бельгія послабила карантин: запрацювали виїзні кав'ярні, перукарні та сауни

Бельгія послабила карантин: запрацювали виїзні кав'ярні, перукарні та сауни

Укрінформ
Відсьогодні у Бельгії пом'якшили низку карантинних вимог, зокрема дозволили проводити зустрічі на свіжому повітрі в компанії до 10 осіб, відвідувати перукарні та сауни.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє видання «The Brussels Times».

«Відсьогодні дозволено збиратися в компанії до 10 осіб, щоправда, з дотриманням соціальної дистанції... Навіть за умови зустрічі на відкритому повітрі людям рекомендовано дотримуватися необхідної відстані одне від одного та носити захисні маски», - йдеться у статті.

Читайте також: В уряді Бельгії взяли під сумнів доцільність COVID-паспортів

Зазначається, що у країні дозволено проводити спортивні тренування з дітьми до 13 років у кількості до 25 осіб на відкритому повітрі та до 10-ти – у замкненому просторі.

Люди можуть також відсьогодні відвідувати сауни, але - якщо вони належать до одного домогосподарства. Робота великих спа-салонів все ще заборонена.

З понеділка у Бельгії відкрилися фотостудії (за дотримання умови 10 квадратних метрів на одного клієнта) та перукарні.

Читайте також: Коронакриза: бельгійські «банки їжі» на чверть збільшили роздачу продуктів

Поновлюється також діяльність виїзних кав'ярень, які продають на вулицях каву, морозиво або вафлі. Однак власникам слід не допускати утворення натовпу навколо такої торговельної точки.

Урядовий Консультативний комітет 26 березня розгляне наслідки пом'якшення обмежувальних заходів та вирішить, чи продовжувати їх перегляд.

Водночас, за інформацією бельгійського дослідницького інституту Sciensano, на яку посилається видання VRT, у Бельгії спостерігається зниження показників захворюваності на COVID-19, зокрема кількість госпіталізацій хворих.

Читайте також: Бельгійців застерігають від придбання підробних вакцин, переважно з РФ

«З 1 по 7 березня у середньому 145 людей з COVID-19 потрапляли до лікарень щодня. Це на 3 відсотки менше, ніж середній показник за попередній семиденний період, коли госпіталізації підлягали 150 людей на день. Минулої неділі до лікарень доправлені 117 нових пацієнтів з коронавірусом, 71-го виписали після одужання», - йдеться у повідомленні.

На сьогодні у бельгійських лікарнях перебувають 1932 пацієнти з COVID-19, з них 426 у відділеннях інтенсивної терапії, 231 хворий підключений до апаратів штучної вентиляції легень.

За цей же період у країні позитивним тест на коронавірус виявлявся в середньому у 2344 людей щодня, що на 3% менше, ніж протягом попереднього семиденного періоду. У Бельгії щодня роблять у середньому 42 700 тестів.

Читайте також: Попри різке зростання COVID-випадків у Бельгії заперечують початок «третьої хвилі»

Станом на 6 березня 613 929 людей у Бельгії зробили перше щеплення від коронавірусу, 339 603 бельгійці отримали обидві дози вакцини.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі підтверджено 117 498 522 випадки COVID-19, зокрема 2 606 626 летальних, одужали 93 009 702 особи.

Фото: Cathy Berx. ©Photo News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-