Попри різке зростання COVID-випадків у Бельгії заперечують початок «третьої хвилі»

Попри різке зростання COVID-випадків у Бельгії заперечують початок «третьої хвилі»

Укрінформ
Попри різке зростання показника госпіталізації з COVID-19, яке відбулося в Бельгії минулої п’ятниці, провідний вірусолог країни Ів Ван Летем (Yves Van Laethem) не вважає це початком «третьої хвилі» коронавірусу та наголошує на тимчасовому характері сплеску хвороби.

Як повідомляє Укрінформ, про це у вівторок розповідає бельгійське видання «The Brussels Times».

«Це не третя хвиля, хоча може виявитися її початком. На щастя, показники минулих кількох днів є більш обнадійливими та не фіксують такого ж темпу зростання у госпіталізації з коронавірусом. При цьому ми все ще перебуваємо у «неспокійних водах», і важко припускати, коли прийде затишшя», - зауважив фахівець.

При тому, що протягом кількох місяців Бельгія проходила «плато» захворюваності, минулої п’ятниці відбулося різке зростання показника госпіталізації з COVID-19 до 204, відразу на майже на 25 відсотків. Це примусило урядову Консультативну раду, засідання якої відбувалося у цей же день, відкласти обговорення можливості пом’якшення обмежувальних заходів.

Інше бельгійське видання VRT наводить дані бельгійського медичного дослідницького інституту Sciensano, за якими в період з 23 лютого по 1 березня, в середньому, 149 людей щодня потрапляли до лікарень з коронавірусом, що на 20 відсотків більше, ніж протягом попереднього тижня. Наразі у бельгійських лікарнях знаходяться 1 936 таких пацієнтів, з них 402 – у відділеннях інтенсивної терапії, 212 підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

Водночас протягом минулого тижня у середньому 2 394 людини в Бельгії щодня отримували позитивний тест на COVID-19, що на 12 відсотків вище, ніж у попередній семиденний період. При цьому щодня у медичних закладах країни проводилося 44 400 тестів щодня.

Показник активних випадків коронавірусу за минулі 14 днів склав 276 випадків на кожні 100 000 населення.

Читайте також: Лікар розповів про роль ШВЛ у подоланні коронавірусу

За станом на 28 лютого перше щеплення проти COVID-19 у Бельгії отримали 495 090 людей, 307 749 людей вже отримали другу дозу вакцини. На цю дату в країну доставлені 1 253 145 доз вакцин, авторизованих в ЄС - Pfizer / BioNTech, Moderna та AstraZeneca / Oxford, з яких 1 230 915 доз вже були розподілені між федеральними медичними закладами.

За даними Worldometer, у світі зафіксували 115 115 087 випадків зараження коронавірусом, зокрема 2 552 720 летальних, одужали 90 811 774 особи.

Фото з сайту vrt.be

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-