Офіційний Берлін заявляє, що не має відношення до закриття рахунків Russia Today

Офіційний Берлін заявляє, що не має відношення до закриття рахунків Russia Today

Укрінформ
Уряд ФРН заявляє, що не має відношення до рішення німецького Commerzbank щодо закриття рахунків компаній, пов'язаних з Ruptly GmbH (відеоагентство RT) і RT DE Productions GmbH (сайт Russia Today німецькою мовою).

Про це заявили речники федерального уряду і МЗС ФРН на брифінгу в Берліні 5 березня, передає кореспондент Укрінформу.

«Це те, що не стосується федерального уряду», - заявив офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Речник МЗС Крістофер Бургер зі свого боку зауважив, що «не вперше російський уряд намагається зробити (німецький уряд – ред.) відповідальним за приватні взаємини між RT і його банками».

Федеральний уряд, підкреслив він, ще раз чітко заявляє, що не має впливу на операції Commerzbank і його бізнесові взаємини з клієнтами, а також не цікавиться тим, що відбувається з рахунками Russia Today. Погрози російської сторони щодо суворих заходів у відповідь, таким чином, є недоречними, підкреслив Бургер.

Читайте також: Як Латвія та її балтійські сусіди борються з російською телепропагандою

Раніше російські пропагандистські Ruptly GmbH і RT DE Productions GmbH повідомили, що одержали 26 лютого попередження про закриття їх рахунків в Сommerzbank з 31 травня цього року.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова назвала відмову німецьких банків співпрацювати з RT DE і Ruptly «неприпустимим відверто ворожим ставленням зарубіжних партнерів до ЗМІ, зокрема російських», політичним тиском на журналістів і «очевидним порушенням зобов'язання ФРН щодо забезпечення свободи слова та ЗМІ». Захарова закликала Берлін «одуматися» і скасувати обмежувальні заходи та пригрозила в разі незгоди «жорсткими заходами у відповідь щодо працюючих в Росії німецьких ЗМІ».

Читайте також: Російському пропагандистові Соловйову заборонили в'їзд у Латвію

Попередження про майбутнє закриття RT/Ruptly у німецькому Сommerzbank з’явилося через місяць після оголошення планів російського мовника запустити німецькомовний телеканал у грудні 2021. Також Ruptly заявило, що протягом кількох місяців направило кілька десятків запитів в понад 20 інших німецьких і міжнародних банків, які мають відділення в Німеччині, щодо відкриття рахунків для нового проєкту, але по більшості запитів отримані відмови, інші були проігноровані.

Фото: SHUTTERSTOCK / FIFG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-