Блінкен порушив питання України в першій розмові з Лавровим - Держдеп

Блінкен порушив питання України в першій розмові з Лавровим - Держдеп

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен провів у четвер першу телефонну розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, обговоривши серед головних питань військову агресію РФ в Україні та Грузії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому за результатами розмови, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар звернув увагу, зокрема, на втручання Росії у вибори 2020 року в США, військову агресію РФ проти України й Грузії, отруєння Олексія Навального, а також інцидент (щодо хакерського втручання РФ в програмне забезпечення – ред.) SolarWinds", - зауважили в Держдепі.

Читайте також: Україні важливо зберегти прогрес у реформах - Держдеп США

Глави закордонних відомств обговорили продовження угоди СНО-ІІІ, а також необхідність розширення контролю над ядерними озброєннями, у тому числі на тлі зростаючої загрози з боку КНР.

Окрему увагу держсекретар США приділив захисту американських громадян, а також намірам Вашингтона діяти рішуче у відповідь на зловмисні дії РФ.

Читайте також: Кулеба провів першу розмову з держсекретарем США Блінкеном

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня 46-й президент США Джо Байден провів першу телефонну розмову з кремлівським лідером Володимиром Путіним. Глава Білого дому серед інших важливих питань наголосив, що Америка твердо підтримує суверенітет України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-