Не вірте пропагандистським ЗМІ: Тихановська звернулася до росіян

Не вірте пропагандистським ЗМІ: Тихановська звернулася до росіян

Відео
Укрінформ
Опозиційний кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська звинуватила російську пропаганду в перекручуванні фактів того, що відбувається в Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у своєму відеозверненні, яке опубліковано на її телеграм-каналі.

«На жаль, російська пропаганда намагається максимально спотворити те, що відбувається в Білорусі. Я закликаю вас (росіян - ред.) не піддаватися впливу цієї брехні, і знати справжню причину чому білоруський народ вимагає відставки Лукашенка», - сказала Тихановська.

За її словами, під час підрахунку голосів на дільницях після президентських виборів у Білорусі зафіксовані тисячі фактів порушення.

«Лукашенко утримує владу лише завдяки неймовірному за жорстокістю масштабу придушення протестувальників. Нелегітимний президент віддав наказ стріляти по беззбройних громадянах і закидати їх гранатами», - додала Тихановська.

Вона підкреслила, що ні на якому етапі це не була боротьба проти Росії, і закликала росіян не вірити пропагандистським ЗМІ і політикам, які стверджують зворотне.

«Білоруси налаштовані на максимально дружні відносини з усіма сусідами, при збереженні суверенітету своєї країни», - сказала Тихановська.

Читайте також: У Білорусі пропала довірена особа Тихановської

Вона додала, що на протестах у Білорусі вже було заарештовано понад 10 тисяч осіб і 7 загинуло.

Тихановська повторила, що у білоруського народу є три простих вимоги: відставки Лукашенка, нові чесні і прозорі вибори за участю всіх кандидатів, звільнення всіх політв'язнів і розслідування злочинів, скоєних проти білоруського народу.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1% . Тихановська була змушена переїхати до Вільнюса.

Відразу після виборів у країні почалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

З початку протестів було затримано більше 10 тисяч осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-