Лукашенко і Путін домовилися про випробування російської вакцини на білорусах

Лукашенко і Путін домовилися про випробування російської вакцини на білорусах

Укрінформ
Телефонна розмова президентів Білорусі і РФ Олександра Лукашенка і Володимира Путіна відбувся сьогодні (24 серпня) вдень, обговорювали ситуацію всередині Білорусі і на зовнішньому контурі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє БЕЛТА.

«Президенти обговорили ситуацію всередині нашої країни і на зовнішньому контурі, особливо на західному напрямку», - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що глави держав обговорили питання боротьби з коронавірусом. Громадяни Білорусі в добровільному порядку візьмуть участь у третьому етапі випробувань вакцини від коронавірусу, виробленої в РФ.

У Білорусі два тижні тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. За офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Лукашенко заявив, що вчителям, які не підтримують державну ідеологію, не місце в школах

Силовики жорстоко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано більше 6,7 тисячі осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про принаймні п'ятьох загиблих під час протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-