ЄС спростив правила фінансування транскордонних програм з протидії COVID-19

ЄС спростив правила фінансування транскордонних програм з протидії COVID-19

Укрінформ
У рамках реалізації пакету допомоги країнам-сусідам у боротьбі з пандемією коронавірусу, Єврокомісія оголосила про внесення уточнень у правила імплементації транскордонних програм співпраці між країнами ЄС та сусідніми країнами з протидії COVID-19

Таке повідомлення оприлюднене на сайті Європейської комісії.

“Доповнені правила щодо допомоги нашим сусіднім країнам у боротьбі з коронавірусом є необхідними, оскільки ця криза не знає кордонів. Внесені додатки демонструють бажання ЄС розвивати партнерство з сусідами таким чином, щоб вони могли скористатися можливостями цих програм на рівні з країнами-членами Євросоюзу», - зауважила єврокомісар з питань регіонального розвитку і реформ Еліза Феррейра.

Як зазначається у повідомленні, оновлені правила дозволять регіонам з обох сторін зовнішнього кордону ЄС спростити фінансові та правові процедури для здійснення заходів із протидії коронавірусу, на які виділяються фонди із згаданих фінансових пакетів, та скоротити адміністративне навантаження у процесі відбору відповідних проєктів.

Як уже повідомляв Укрінформ, 9 червня Рада ЄС підтримала пропозицію Єврокомісії щодо глобальної відповіді на коронакризу від «Команди Європи» (Team Europe) та мобілізації майже €36 млрд для допомоги країнам-сусідам і партнерам. Ця допомога формується за рахунок перерозподілу вже наявних та досі невикористаних фондів у рамках різноманітних програм партнерства на суму €35 млрд 872 млн.

Читайте також: Жозеп Боррель заявив про рішучість у захисті зовнішніх кордонів ЄС

5 травня Європарламент ухвалив пропозиції Єврокомісії щодо виділення макрофінансової допомоги у €3 млрд для 10 сусідніх країн на боротьбу з пандемією COVID-19, з цієї суми 1,2 млрд євро призначені для України. Ці пропозиції були затверджені також Радою ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-