США поновлюють санкції проти всіх об'єктів іранської ядерної програми

США поновлюють санкції проти всіх об'єктів іранської ядерної програми

Укрінформ
Офіційний Вашингтон заявив про відновлення санкцій проти всіх об'єктів, пов'язаних з іранською ядерною програмою та попередив про це іноземні компанії, які досі продовжують співпрацю з Тегераном.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майкла Помпео, оприлюдненій у середу.

"Сьогодні я оголошую про скасування виключень із режиму санкцій, що охоплюють усі ядерні проєкти Ірану, пов'язані зі Спільним всеохоплюючим планом дій (іранською ядерною програмою – ред.)", - заявив державний секретар США.

Він уточнив, що ці обмеження наберуть чинності через 60 днів. Цей термін, за його словами, забезпечить можливість іноземним компаніям та організаціям вийти з іранських ядерних проєктів.

Водночас, американська сторона продовжить на 90 днів виключення для взаємодії іноземних компаній з іранським атомним об'єктом у Бушері з метою збереження достатнього рівня безпеки на ньому.

Читайте також: Трамп пригрозив накласти вето на закон про нагляд за іноземними розвідками

Крім того, Помпео оголосив про введення санкцій проти двох керівників Організації з питань атомної енергії Ірану. У цьому зв'язку американська сторона пов'язує іранську організацію зі спробами поширити зброю масового знищення.

Як повідомлялося, США вийшли з іранської ядерної угоди в травні 2018 року. Водночас, інші учасники домовленості виступили за продовження дії угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-