Берлін закликав не допустити дискримінації ЛГБТ на тлі боротьби з коронавірусом

Берлін закликав не допустити дискримінації ЛГБТ на тлі боротьби з коронавірусом

Укрінформ
На тлі глобальної боротьби з пандемією коронавірусу часто забувають про утиски сексуальних меншин, які дедалі частіше стають жертвами насильства.

Про це заявила уповноважений МЗС федерального уряду Німеччини з питань прав людини та гуманітарної допомоги Бербель Кофлер з нагоди Міжнародного дня проти гомофобії, біфобії, інтерфобії та трансфобії.

"В усьому світі тривають зусилля з подолання пандемії COVID-19. Цілі країни замикаються, щоб стримувати поширення вірусу. При цьому часто забувають, що подібні заходи часто завдають особливо сильного удару по лесбійках, геях, бісексуалах, трансгендерах та транссексуалах у багатьох частинах світу. Вони стикаються зі стигмою та дискримінацією. Вони частіше стають жертвами насильства", - заявила Кофлер.

Читайте також: Ув'язненим представникам ЛГБТ відмовляють у медичній допомозі — правозахисники

Міжнародна спільнота, за її словами, повинна боротися з усіма формами насильства, дискримінації та ненависті до ЛГБТ-спільноти та боротися за їх права. Шукаючи відповіді на пандемію COVID-19, слід звернути особливу увагу на її вплив на ЛГБТ.

"Права людини, особливо право на гідність та рівність, поширюються на всіх у будь-який час та є загальнолюдськими. Про це не слід забувати навіть під час світової кризи в галузі охорони здоров’я", - підкреслила уповноважена.

Німеччина, заявила її представниця, бере участь у глобальних проєктах з прав людини, наприклад, щодо захисту гомосексуальних біженців або підтримує роботу правозахисників з прав людини у сфері ЛГБТ. У світі є ще щонайменше 40 країн, де гомосексуалізм є кримінальним злочином, в деяких випадках передбачається засудження до смертної кари.

Читайте також: Європарламент засуджує дискримінацію сексменшин у деяких країнах ЄС

"Німеччина та ЄС мають працювати заради різноманітного та толерантного суспільства, відстоювати рівноправність та повагу до різноманітності навіть у важкі часи", - заявила Кофлер.

У 2019 році у Німеччині конкретні проєкти ЛГБТ були профінансовані на суму близько 500 тисяч євро, що майже вдвічі перевищує попередній рік.

Нагадаємо: Німеччина бере участь у так званій центральній групі з прав ЛГБТ в Організації Об'єднаних Націй і є членом-засновником Коаліції рівних прав (групи держав та організацій, які проводять кампанії за права ЛГБТ у всьому світі).

Правозахисна організація IDAHO оголосила 17 травня у 2004 році Міжнародним днем ​​проти гомофобії та трансфобії. Дата була обрана в честь 17 травня 1990 р., коли Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вилучила гомосексуалізм зі списку захворювань.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-