У Бельгії за добу виявили 109 випадків коронавірусу, загиблих вже 10

У Бельгії за добу виявили 109 випадків коронавірусу, загиблих вже 10

Укрінформ
Протягом минулої доби у Бельгії зареєстровано 109 нових випадків Covid-19, загальна кількість інфікованих зросла до 1243 людей.

Такі дані оприлюднив Кризовий центр Бельгії.

За його інформацією, у понеділок, 16 березня, у країні померло шість пацієнтів з коронавірусом, а їх загальна кількість тепер зросла до 10 осіб.

Тим часом, як повідомляє телеканал RTL, у країні поширюється таке явище як «тимчасове безробіття».

«Близько 30 000 компаній використали «тимчасове безробіття» для зменшення контактів між людьми. За інформацією Федерального міністерства праці країни, ці заходи стосуються 200-300 тисяч бельгійців», - йдеться у повідомленні.

За даними профспілок, вибухонебезпечна ситуація складається на промислових підприємствах, де кількість виробників на один метр може сягати 4-5 осіб. Працівники обурені, що власники таких виробництв отримання вигоди ставлять вище за турботу про здоров’я людей.

ЗМІ повідомляють, що дві великі торгівельні мережі промислових товарів - MediaMarkt та Extra - оголосили про тимчасове закриття всіх своїх філіалів.

Читайте також: В Іспанії за добу кількість заражених коронавірусом зросла на 2000

Велика мережа супермаркетів групи Delhaize оголосила ранкові часи з 8 до 9 годин часом для людей віком понад 65 років, аби знизити ризики для цієї категорії населення. Для всіх інших встановлюється певний ліміт на відвідування магазинів, у приміщенні яких може одночасно перебувати лише обмежена кількість людей – 1 особа на 15 квадратних метрів, щоб не створювався натовп. Споживачам, які хочуть потрапити до супермаркету, доведеться почекати на вхід у черзі з дотриманням «соціальної» дистанції з іншими людьми у 1-1,5 метра.

В соціальних мережах стали з’являтися громадські ініціативи з віртуального об’єднання ізольованих людей та вирішення їх найбільш невідкладних проблем, наприклад доставки продуктів харчування та інших «базових» товарів. Станом на вівторок, 17 березня, трафік у головних постачальників інтернет-послуг подвоївся порівняно з минулим тижнем.

За рішенням Колегії суддів відповідні судові інстанції країни розглядатимуть лише невідкладні справи, решту судових засідань відкладено до моменту подолання епідемії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-