У Сенаті США оголосили розклад перших днів слухань з імпічменту

У Сенаті США оголосили розклад перших днів слухань з імпічменту

Укрінформ
Лідер республіканської більшості в Сенаті США Мітч Макконнел офіційно оголосив розклад заходів в контексті проведення судового процесу в справі імпічменту глави Білого дому в верхній палаті Конгресу США.

З відповідною заявою законодавець виступив у середу в сесійній залі Конгресу, повідомляє американське видання The Hill

"Лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл офіційно оголосив розклад перших днів судового процесу з імпічменту президента Трампа в Сенаті після того, як Палата представників офіційно повідомила про призначення своїх менеджерів (з імпічменту – ред.)", - зазначається в повідомленні.

Так, менеджери з імпічменту від демократів повинні опівдні четверга, 16 січня офіційно представити статті звинувачень у сесійній залі. У цей же день, о 14-й годині за місцевим часом запланована процедура складання присяги верховного судді Джона Робертса перед усіма сенаторами, який головуватиме на судових слуханнях у верхній палаті Конгресу США.

Проведення вступних промов у судовому процесі з імпічменту, що стане фактично початком слухань у Сенаті, заплановане на вівторок, 21 січня.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 15 січня, демократична більшість у Палаті представників оголосила про призначення семи менеджерів з імпічменту, які виконуватимуть роль прокурорів під час судового процесу в Сенаті США.

Цього ж дня нижня палата прийняла резолюцію про передачу офіційних статей обвинувачення президента по справі імпічменту до Сенату США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-