Трамп обіцяє

Трамп обіцяє "дати раду" КНДР, якщо та розроблює заборонену зброю

Укрінформ
Сполучені Штати уважно стежать за зусиллями Північної Кореї розробити нові види озброєнь та готові діяти у відповідь в разі, якщо вони з'являться.

Про це заявив у понеділок президент США Дональда Трамп під час зустрічі з губернаторами в Білому домі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я буду розчарований, якщо (в Північній Кореї – ред.) щось розробляється, і, якщо це так, ми дамо цьому раду", - заявив глава Білого дому.

При цьому він підкреслив, що Сполучені Штати "уважно стежать" за ситуацією, причому в кількох місцях не території КНДР.

Читайте також: У КНДР заявили про готовність придушувати "ядерну загрозу з боку США"

Президент США виступив з такою позицією на тлі заяв Північної Кореї, про готовність поновити ядерну та ракетну програми, якщо офіційний Вашингтон не пом'якшить позицію в переговорах щодо денуклеаризації. При цьому Пхеньян обіцяв навіть "різдвяний подарунок" для США.

У КНДР хочуть отримати поетапне послаблення санкцій, натомість позиція США полягає в тому, що для скасування економічного тиску Північна Корея повинна провести повний процес ядерного роззброєння з можливістю перевірки міжнародними спостерігачами.

Читайте також: У Вашингтоні назвали вимоги Пхеньяна "ворожими і невиправданими"

Тим часом, диктаторський режим у КНДР підтримують Росія і Китай, які виступають в ООН з ініціативою зняти частину санкцій з Північної Кореї для "покращення рівня життя мирних громадян".

Фото: White House, Shealah Craighead

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-