Байденгейт: у Конгресі США хочуть допитати ексрадницю Трампа

Байденгейт: у Конгресі США хочуть допитати ексрадницю Трампа

Укрінформ
Голови трьох комітетів Палати представників США – з розвідки, у закордонних справах та з нагляду й реформ – надіслали колишній радниці Дональда Трампа з питань Європи та Росії Фіоні Гілл лист із проханням дати свідчення в розслідуванні щодо імпічменту Трампа.
У листі від 9 жовтня, оприлюдненому Axios, сказано, що свідчення Гілл мають бути частиною розслідування, розпочатого через прохання Трампа до Президента України поновити справу, у якій фігурує син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена - потенційного конкурента Трампа на майбутніх президентських виборах. Автори листа пропонують ексрадниці дати свідчення 14 жовтня.

«Ваша неявка чи відмова з’явитися для свідчень або надати затребувані документи, зокрема за вказівкою чи за дорученням Президента чи Білого дому, свідчили би про перешкоджання розслідуванню і могли би бути використані для негативних висновків щодо Президента», - попереджають Гілл у листі.

Лист містить перелік документів, починаючи з 20 січня 2017 року, що їх має надати колишня радниця Трампа.

Фіона Гілл була призначена на посаду спеціального помічника Президента США з питань Європи та Росії в Раді національної безпеки США. Звільнилася з цієї посади в серпні 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, раніше адміністрація Трампа заборонила послу США в Європейському Союзі Гордону Сондленду давати свідчення у справі про імпічмент.

Наприкінці вересня демократи в Палаті представників оголосили про початок розслідування щодо імпічменту президента США. Процес має на меті встановити факти можливого тиску Дональда Трампа на Україну з метою розпочати розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах.

Читайте також: Facebook не видалятиме рекламу кампанії Трампа із заявами про Байдена і Україну

8 жовтня Білий дім офіційно заявив, що відмовляється співпрацювати з Палатою представників у розслідуванні щодо імпічменту президента США.

Раніше свідчення американським парламентаріям надав колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-