Північна Корея та США провалили переговори щодо ядерного роззброєння

Північна Корея та США провалили переговори щодо ядерного роззброєння

Укрінформ
Робочі переговори між Північною Кореєю і Штатами щодо ядерного роззброєння провалилися.

Про це повідомила агенція Yonhap з посиланням на представника переговорної групи від КНДР Кіма Мьонга Гіла.

"Переговори не виправдали наших очікувань і зірвалися. Я дуже незадоволений. Все через те, що США не відкинули свою стару позицію. Ми вже чітко пояснили США, який метод потрібен і надали їм достатньо часу, але США прийшли на переговори з порожніми руками, і це, зрештою, показує, що вони не готові розв'язувати питання", - заявив Гіл. 

Читайте також: Денуклеаризація Корейського півострова: США та КНДР сіли за стіл переговорів

Він повідомив представників США, що КНДР може розпочати дискусію щодо "наступної фази" заходів з денуклеаризації, якщо Штати дадуть "щиру" відповідь на попередні заходи КНДР, такі як запроваджений мораторій на ядерні випробування та запуски міжконтинентальних балістичних ракет. 

"Натякаючи на гнучкий підхід, новий метод та креативне рішення, США підвищили очікування (щодо переговорів, - ред.) Але це ні до чого не призвело, сильно нас розчарувало та знизило нашу зацікавленість у переговорах", - сказав він.

Читайте також: КНДР ніколи не відмовиться від ядерної зброї - Болтон

Нагадаємо: раніше шведські ЗМІ повідомили, що делегація КНДР на чолі з послом з особливих доручень МЗС Кім Мьон Гілем і делегація США на чолі зі спецпредставником з питань КНДР Стівеном Біганом проводять двосторонню зустріч у шведському місті Лідінгьо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-