Дизельгейт: у Німеччині почався суд проти Volkswagen

Дизельгейт: у Німеччині почався суд проти Volkswagen

Укрінформ
У німецькому Брауншвейзі в понеділок розпочався процес проти виробника автомобілів Volkswagen, якого обвинувачують у маніпулюванні викидами.

Про це повідомляє DPA.

"Судовий процес проти німецького виробника автомобілів Volkswagen за безпрецедентним колективним позовом щодо маніпулювання викидами дизельних палива розпочався в понеділок", - йдеться у повідомленні.

Суд вважає справу про прийняття позовів прийнятною, заявив головуючий суддя Міхаель Ніф на початку провадження у Вищому земельному суді Брауншвейга.

Після того, як чотири роки тому у Сполучених Штатах скандал із викидами став публічним, Volkswagen зіткнувся з національною асоціацією споживчих груп, яка діє від імені близько 470 тисяч власників дизельних транспортних засобів, що виробляються Volkswagen Group.

Німеччина почала дозволяти колективні позови лише восени минулого року з огляду справу VW (на відміну від США, де така практика поширена).

"Ми вважаємо, що Volkswagen обдурив їх (позивачів)", - заявив керівник Федерального об'єднання центрів захисту прав споживачів (VZBV) Клаус Мюллер.

Виробник стверджує, що його клієнти не зазнали жодної шкоди, оскільки машини не мали проблем з управлінням ними та були безпечними.

Читайте також: VW виплатить клієнтам у США майже $100 мільйонів

До цього часу VW витратив близько 30 мільярдів доларів (25 млрд євро) на вирішення наслідків скандалу з дизельними двигунами у Німеччині та за кордоном, насамперед у США.

Однак скандал не призвів до фінансовій кризи виробника. Чистий прибуток VW у першій половині року був на 7,2 млрд євро, або на 8,4 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Разом з тим судовий процес може тривати роками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-