У РФ затримали висланого з Білорусі учасника московських протестів

У РФ затримали висланого з Білорусі учасника московських протестів

Укрінформ
У російській столиці затримали 22-річного Микиту Чирцова, оголошеного в розшук після акції протесту 27 липня, і 3 дні тому висланого з Білорусі.

Про це повідомляє в Telegram «ОВД-Инфо».

«Затримали Микиту Чирцова, який був у розшуку у справі 27 липня і днями прилетів із Мінська. Його доставили у ВВС Пресненського району. Зараз адвокат від "ОВД-Инфо" Олександр Борков намагається з'ясувати, де Чирцов. За словами співробітників, його звинувачують у застосуванні насильства до представника влади (ч. 1 ст. 318 КК)», - йдеться в повідомленні.

30 серпня Микиту Чирцова вислали з Білорусі, де він був затриманий, оскільки МВС Росії оголосило його в розшук. Відразу після того, як він прибув до Росії, його не стали затримувати.

Чирцов розповідав ЗМІ, що під час акції протесту за вільні вибори, що пройшла 27 липня у Москві, він разом із ще одним чоловіком штовхав паркан, а потім тікав від поліції. «Власне, мене стали співробітники (затримувати), я виставив руки і почав від них тікати. І все», - говорив Чирцов, описуючи свою участь в акції.

Читайте також: У Росії за участь в акціях протесту у родини хочуть забрати батьківські права

Після акції протесту 27 липня Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею про масові заворушення. У ній проходять більше десяти осіб. Справи тих з них, кого звинувачують у нападі на співробітників правоохоронних органів, виділили в окреме провадження і розслідували менш як за місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-