У Росії кажуть, що вже на три чверті проклали Північний потік-2

У Росії кажуть, що вже на три чверті проклали Північний потік-2

Укрінформ
На дні Балтійського моря у водах РФ, Фінляндії, Швеції та Німеччини вже прокладено 1855 кілометрів газопроводу "Північний потік 2".

Про це повідомляє компанія Nord Stream 2 AG.

"Компанія Північний потік 2 проклала 1855 кілометрів газопроводу на дні Балтійського моря у російських, фінських, шведських та німецьких водах", - йдеться у повідомленні. Як зазначається, ця відстань відповідає 75 відсоткам загальної довжини газопроводу. Nord Stream 2 AG продовжує реалізацію решти проєкту.

Обидві нитки газопроводу вже збудовані у німецьких та фінських територіальних водах. Наразі будівництво триває у територіальних водах РФ.

Як повідомлялося, проєкт "Північний потік-2" передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя РФ через Балтійське море до Німеччини на додаток до вже діючого "Північному потоку".

Читайте також: США та Румунія засудили будівництво Nord Stream 2

Передбачається, що потужність другої гілки "Північного потоку-2" становитиме 55 млрд кубометрів газу щороку, довжина - більш як 1,2 тис. км.

Під час запуску проєкту планувалося завершити його до кінця 2019 року.

Газопровід будує російський "Газпром" спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва "Північного потоку-2" через можливу втрату статусу транзитної держави. Крім того, противниками "Північного потоку-2" є США, Польща і країни Балтії, які застерігають, що ЄС у такому випадку підсяде на російську газову голку. Дональд Трамп погрожує заблокувати проєкт санкціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-