Фінляндія підтримала новий уряд Молдови

Фінляндія підтримала новий уряд Молдови

Укрінформ
Влада Фінляндії повністю підтримали заяву Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки і єврокомісара з питань розширення і політики добросусідства Йоханеса Хана щодо ситуації в Республіці Молдова.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві посольства Фінляндії з резиденцією в Бухаресті

Як повідомлялося раніше, Федеріка Могеріні і Йоханнес Ган оприлюднили спільну заяву, в якій зі схваленням сприйняли рішення парламенту Республіки Молдова про формування парламентської коаліції і затвердження нового уряду під керівництвом Майї Санду.

ЄС виявив готовність працювати з демократично легітимним урядом на основі взаємної прихильності до реформ і основних принципів Угоди про асоціацію між Молдовою і ЄС.

Читайте також: Румунія готова до співпраці з новим урядом Молдови

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 8 червня, в парламенті Молдови заявили про створення коаліції, до складу якої увійшли депутати з фракцій Партії соціалістів і політичного блоку «ACUM» (під угодою підписалися 60 депутатів). Всього в парламенті Молдови - 101 депутат.

На засіданні було обрано спікера парламенту - голову Партії соціалістів Зінаїду Гречану, а також затверджено новий склад уряду на чолі з Майєю Санду.

Проте Конституційний суд Молдови виніс вердикт про визнання неконституційними всі прийняті нинішнім складом парламенту 8 червня і в наступний період рішення, постанови і законодавчі акти. Інстанція вже винесла вердикти про неконституційність обрання Зінаїди Гречаної спікером, а Майї Санду прем'єр-міністром.

У вівторок, 11 червня, президент Молдови Ігор Додон анулював підписаний раніше заступником голови Демпартії Павлом Філіпом указ про розпуск парламенту, назвавши рішення Конституційного суду «посяганням на національну безпеку країни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-