У Варшаві ліберальна коаліція провела марш “Польща в Європі”

У Варшаві ліберальна коаліція провела марш “Польща в Європі”

Укрінформ
У Варшаві десятки тисяч людей узяли у суботу участь у марші “Польща в Європі”, організованому ліберальною коаліцією “Громадянська платформа – Європейська коаліція” (PO-KE).

Участь в акції взяли лідери партій зі складу коаліції, президент Європейської ради Дональд Туск, колишні президенти РП Александер Кваснєвський та Броніслав Коморовський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Це подвійна ставка, великий вибір. Я сьогодні стою перед людьми, котрі якщо говорять про Європу - Польщу в Європі, що поляки – це європейці, а Європа є також домівкою Польщі, - то говорять це не для того, щоб когось обманути, а це люди, які планували цей великий крок. Це вони ввели Польщу до ЄС, їх не треба перевіряти, за них можна проголосувати з чистою совістю”, - заявив Туск, закликавши поляків на виборах до Європарламенту 26 травня підтримати ліберальну коаліцію PO-KE.

Водночас Туск розкритикував правлячу партію “Право і Справедливість” (PiS) за те, що вона лише останні два тижні декларує проєвропейські погляди, а насправді їх не сповідує.

Участь у марші взяла також група українських активістів, які йшли з синьо-жовтими прапорами і плакатом “Хто замовив Катю Гандзюк?”

Читайте також: Зона вільної торгівлі збільшила товарообіг з ЄС більш ніж удвічі — Порошенко

“Ми безумовно за те, щоб Україна якомога швидше стала членом Європейського Союзу, але для того, щоб це відбулось, нашій країні необхідно впровадити ряд реформ, перш за все ґрунтовну реформу правоохоронної системи. Щоб злочинці, винні в зухвалих вбивствах та нападах на активістів, були знайдені та покарані”,- написала на своїй сторінці у Facebook лідер варшавського Євромайдану Наталія Панченко.

Як повідомлялося, 18 травня акції “Хто замовив Катю Гандзюк?” проходять у багатьох містах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-