Перед виборами в Європарламент

Перед виборами в Європарламент "жовті жилети" обіцяють вивести на вулиці більше людей

Укрінформ
Активісти так званих «жовтих жилетів» прагнуть поновити активність руху після значного зменшення масовості протестів упродовж попередніх тижнів.

Про це інформують французькі ЗМІ у 26-ту суботу від початку наприкінці листопада 2018 року перших демонстрацій «жовтих жилетів» у багатьох французьких містах, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Цієї суботи головні протести «жовтих жилетів» заплановані у французьких містах Нант і Ліон, на тлі того, що рух шукає шляхи відновлення після низької активності минулого тижня», - йдеться у репортажі France 24.

За даними МВС Франції, минулого тижня у протестних акціях взяли участь лише близько 19 тис. осіб по всій країні.

Зазначається, що ці зусилля докладаються активістами за два тижні перед 26 травня, коли у Франції відбудеться голосування на виборах до Європарламенту.

Читайте також: Три партії від "жовтих жилетів" йдуть на вибори до Європарламенту

Як повідомляв Укрінформ, у Франції офіційно зареєстровано три політичні сили, які беруть участь у виборах до Європарламенту, що пов'язують себе із рухом так званих «жовтих жилетів».

За актуальними соціологічними опитуваннями, зазначені політичні сили не долають 5% прохідний бар'єр для набуття мандатів у ЄП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-