Повну доповідь Мюллера оприлюднять до середини квітня

Повну доповідь Мюллера оприлюднять до середини квітня

Укрінформ
Повна доповідь за підсумками "російського" розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера буде оприлюднена в повному обсязі не 2 квітня, як вимагають демократи в Конгресі, а до середини наступного місяця.

При цьому документ міститиме редагування, щоб зберегти в таємниці джерела інформації та методи розслідування, повідомив у п'ятницю генпрокурор США Вільям Барр, передає власний кореспондент Укрінформу.

"За моїми очікуваннями, ми зможемо оприлюднити доповідь до середини квітня, якщо не раніше", - написав Барр в офіційному листі, адресованому главам юридичних комітетів Сенату й Палати представників.

Генпрокурор зазначив, що Мінюст зараз опрацьовує звіт і здійснює необхідні редагування з метою забезпечення захисту чутливої інформації розвідки, яка може вказувати на джерела й методи розслідування.

Він зауважив, що не зможе вкластися у термін, визначений Палатою представників, для публікації розширеної версії по доповіді Мюллера. Водночас він звернув увагу, що глава Білого дому не втручатиметься в процес підготовки звіту.

Читайте також: Трамп вимагає відставки конгресмена, який каже про його змову з РФ

"Хоча Президент і має право визначати переваги для оприлюднення певних частин доповіді, він публічно заявив, що має намір покластися на мене, тож, відповідно, попередньо не планується подавати звіт до Білого дому", - зазначив генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, тиждень тому спецпрокурор США Роберт Мюллер завершив майже дворічне розслідування щодо втручання РФ у вибори в США. Він надіслав остаточну доповідь генеральному прокурору США Вільяму Барру, ставленику нинішнього президента. Після цього Барр надав Конгресу звіт на кількох сторінках за результатами доповіді, в якому було вказано про відсутність доказів про змову кампанії Трампа з росіянами та втручання у процес встановлення правосуддя.

Демократи, які контролюють Палату представників США, виступили з вимогою оприлюднити до 2 квітня повну доповідь спецпрокурора США.

Фото: Getty Images/C.Somodevilla

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-