США вважатимуть російські війська у Венесуелі загрозою власній безпеці – Болтон

США вважатимуть російські війська у Венесуелі загрозою власній безпеці – Болтон

Документ
Укрінформ
Сполучені Штати засуджують перекидання російського військового контингенту в Венесуелу та попереджають, що розглядатимуть розгортання іноземних військ у Західній півкулі як загрозу власній нацбезпеці та безпеці союзників у регіоні.

Про це заявив у п'ятницю радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Адміністрація засуджує подальше застосування режимом Ніколаса Мадуро іноземного військового персоналу у його спробах залишитися при владі, включно з введенням у Венесуелу російського військового персоналу та обладнання", - наголосив радник Білого дому.

Він підкреслив, що Мадуро використовуватиме цю військову підтримку "для подальшого придушення народу Венесуели, збереження економічної кризи, яка знищила економіку Венесуели, а також щоби загрожувати регіональній стабільності". У цьому зв'язку високопоставлений представник адміністрації США закликав венесуельських військових "дотримуватися свого конституційного обов'язку" й захищати громадян країни.

Читайте також: США хочуть ввести нові санкції проти Росії через військових у Венесуелі

"Ми наполегливо попереджаємо суб'єктів, які перебувають поза Західною півкулею, уникати розгортання військових сил у Венесуелі або в інших місцях півкулі з метою здійснення або розширення військових операцій. Такі провокаційні дії ми розглядатимемо як пряму загрозу міжнародному миру й безпеці в регіоні", - наголосив Болтон.

Він підкреслив, що Сполучені Штати продовжать захищати власні інтереси, а також інтереси партнерів у Західній півкулі, які грунтуються на спільній повазі до свободи, безпеки й верховенства права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-