Палата представників США прийняла резолюцію, яка припиняє надзвичайний стан у країні

Палата представників США прийняла резолюцію, яка припиняє надзвичайний стан у країні

Укрінформ
Палата представників американського Конгресу прийняла більшістю голосів резолюцію, яка блокує указ президента Трампа про введення надзвичайної ситуації в країні та отримання мільярдів доларів на будівництво прикордонної стіни.  

Голосування відбулося в вівторок ввечері, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Резолюція №46, автором якої виступив конгресмен від Демократичної партії Хоакін Кастро, має офіційну назву "Щодо надзвичайної ситуації національного рівня, оголошеної президентом 15 лютого 2019 року". За неї проголосували всі присутні демократи (за протоколом - 232), які й так мають більшість у нижній палаті, а також 13 республіканців.

Документ припиняє надзвичайний стан, введений президентом Трампом цього місяця.

За процедурою, далі Сенат США повинен розглянути і проголосувати резолюцію, після чого під нею має поставити підпис президент США. Натомість Трамп минулого тижня заявив, що "на 100%" застосує своє право вето проти цієї ініціативи".

Конгрес може подолати вето президента, якщо набере дві третини голосів для цього.

Читайте також: Екс-представники адміністрації США закликали Трампа скасувати указ про НС

Нагадаємо, Демократична партія в Конгресі США гостро критикує Трампа через те, що оголошений надзвичайний стан через міграцію не відповідає дійсності. Як наголошують демократи, президент використав своє право заради отримання мільярдів доларів для побудови стіни на кордоні з Мексикою в обхід Конгресу.

Свої занепокоєння висловлюють також окремі республіканці, які вважають, що Трамп створив небезпечний прецедент, коли президент може своїм рішенням легко витрачати гроші з інших фондів без згоди головного законодавчого органу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-