Ціни на роумінг між країнами Західних Балкан істотно знизяться

Ціни на роумінг між країнами Західних Балкан істотно знизяться

Укрінформ
Єврокомісар з цифрової економіки Марія Габріель сподівається, що Угода про зниження цін на роумінг між країнами Західних Балкан буде підписана вже у квітні нинішнього року.

Про це вона заявила під час відвідин Республіки Північна Македонія, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сподіваємося, що нова регіональна Угода (Про зниження цін на роумінг між країнами Західних Балкан) буде підписана в квітні, коли в Белграді відбудеться зустріч на вищому рівні з питань цифрових технологій», - зазначила Єврокомісар.

Читайте також: Британцям, можливо, доведеться платити за роумінг в ЄС після Brexit

За її словами, Угода стане потужним посланням до громадян і представників ділових кіл регіону про те, що Цифрова програма для Західних Балкан, затверджена в Софії в травні 2018 року, приносить свої плоди.

Нагадаємо: Габріель перебуває з робочим візитом у Північній Македонії. Це перший візит представника Європейської комісії після набрання чинності Угоди між Афінами та Скоп'є про перейменування Македонії в Республіку Північна Македонія.

Читайте також: Молдова і Румунія на добу скасували роумінг

Єврокомісар закликала владу країни сприяти реалізації пріоритетних напрямів Цифрової програми для Західних Балкан, серед яких - зниження тарифів на роумінг між країнами регіону, впровадження цифрових технологій у сфері освіти та створення центрів цифрових інновацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-