Євросоюз планує витратити на оборонні проекти 30 мільярдів євро

Євросоюз планує витратити на оборонні проекти 30 мільярдів євро

Укрінформ
Європейський Союз планує інвестувати в оборонні проекти 30 мільярдів євро протягом наступного семирічного бюджетного періоду.

Про це у п’ятницю, 15 лютого, у ході Мюнхенської безпекової конференції заявила Високий представник ЄС Федеріка Могерині.

«Ми вперше інвестуємо в оборону ресурси з бюджету Європейського Союзу. Європейська програма розвитку оборонної промисловості підтримує розвиток спроможностей у всіх сферах, від космосу до повітряного та морського простору, суходолу та кібернетичного простору. До 2020 року європейський оборонний  фонд залучить з європейського бюджету 13 мільярдів євро на період у 7 років. Усього ми запропонували 30 мільярдів євро для спільного фінансування для ініціатив, пов’язаних із обороною, на період наступного семирічного бюджетного циклу», - зауважила Високий представник ЄС.

Читайте також: Україна та ще три країни приєдналися до санкцій проти організаторів "виборів" в ОРДЛО

Вона нагадала, що ще декілька років тому розмір європейських інвестицій в оборонну сферу дорівнював «повному нулю», і цей факт відображує зміни у підході ЄС до власної оборони.

При цьому Могерині наголосила, що зміцнюючи європейську оборону, Євросоюз також зміцнює співпрацю з НАТО на небувалому раніше рівні.

Вона підкреслила, що європейська оборона не передбачає і не має на меті жодного дублювання структур НАТО або жодного змагання з ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-