Перекручена цитата Болтона змусила рубль “стрибати”

Перекручена цитата Болтона змусила рубль “стрибати”

Укрінформ
Курс російської валюти щодо долара і євро у середу різко зріс через перекручену російськими інформагентствами цитату помічника Дональда Трампа з національної безпеки Джона Болтона, але після уточнень повернувся на колишній рівень.

Про це повідомляє портал The Bell.

"У середу курс рубля щодо долара та євро різко зріс через (неточну - ред.) цитату помічника Дональда Трампа з нацбезпеки Джона Болтона, який нібито сказав, що США не розглядають нові санкції проти Росії. Пізніше з'ясувалося, що цитата перекручена. Насправді Болтон заявив, що остаточне рішення ще не прийнято. Після уточнення цитати рубль повернувся до ранішніх значень", - йдеться у повідомленні.

Спочатку російські інформаційні агентства повідомили з посиланням на Болтона, що США на даний момент нібито не розглядають можливості додаткових санкцій щодо Росії.

Читайте також: Кримчан за відмову служити в армії РФ “карають рублем” - правозахисники

Приблизно о третій дня за моск. часом рубль на торгах почав різко зміцнюватися, за 20 хвилин долар подешевшав до рубаю майже на 70 копійок, а євро - на 80 копійок.

Пізніше агентство Bloomberg уточнило, що радник Трампа заявив, що питання про санкції перебуває у процесі обговорення. Після цього долар і євро відіграли свої денні втрати.

Як пояснюють ЗМІ, помилку допустив перекладач на прес-конференції у Баку, де в середу виступав Болтон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-