ФБР затримало ще 4 росіян за звинуваченням у відмиванні $4,5 мільйона

ФБР затримало ще 4 росіян за звинуваченням у відмиванні $4,5 мільйона

Укрінформ
ФБР затримало в США чотирьох росіян, які проходять у справі про шахрайство і відмивання 4,5 млн доларів.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на федеральну прокуратуру Південного округу Нью-Йорка.

"За словами прокуратури, 29-річний Кирило Дедусев, 30-річний Станіслав Лисицький, 39-річний Олексій Лівадний і 32-річний Микола Тупікін були заарештовані в Лос-Анджелесі і чекають видачі у Нью-Йорк", - йдеться в повідомленні

Як зазначається, у цій справі, оголошеный в останніх числах липня, було залучено 25 осіб, переважно громадян майже половини колишніх союзних республік. Найбільшу кількість фігурантів, 7 осіб - з Росії. ФБР спочатку вдалося взяти під варту лише трьох з них, а четверо росіян з Лос-Анджелеса були оголошені в розшук. Але незабаром задежали і їх.

Генконсульство Росії в Нью-Йорку уточнило в Twitter, що їх було затримано "в період з 1 по 3 серпня". Водночас у диппредставництві заявили, що одногґо з росіян було заарештовано не в Лос-Анджелесі, а в бостонському аеропорту "в момент посадки на літак до Цюріха". За словами генконсульства, його вже доправлено у федеральну КПЗ в Нью-Йорку.

Читайте також: Захист від впливу РФ: Клімкін порадив Європі створити комісію для розслідувань

Згідно з обвинувальним висновком, з листопада 2016 року й до сьогодні фігуранти рекламували в мережі класичні автомобілі і зв'язували покупців з транспортною компанією, яка отримувала оплату за придбані машини та повинна була доставляти покупки їх новим власникам. Однак, за даними прокурорів, компанія була фіктивною, а "продавці" швидко знімали з рахунку отримані від потерпілих гроші і переказували їх до країн Східної Європи. Потерпілим було заподіяно матеріальної шкоди в сумі понад 4,5 млн доларів.

Затримані звинувачуються в злочинній змові з метою шахрайства й відмивання грошей. За першим звинуваченням кожному загрожує до 30 років в'язниці, а за другим - до 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-