Додон ризикує бути повторно

Додон ризикує бути повторно "тимчасово відстороненим"

Укрінформ
Спікер парламенту Молдови Андріан Канду вважає, що парламент має право звернутися до Конституційного суду за відповідними роз'ясненнями, якщо президент Ігор Додон відмовиться підписувати указ про нові призначення в уряді.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Президент, згідно з Конституцією, має повне право не підписувати укази про призначення нових міністрів, але він зобов'язаний ці укази підписати, якщо уряд звертається до нього повторно. Інакше ми вимушені будемо звернутися за роз'ясненнями до Конституційного суду, який визнає або не визнає блокування діяльності державних інституцій і, відповідно, тимчасово усуне президента з посади", - відзначив Канду.

При цьому спікер вважає, що говорити про це ще рано, оскільки уряд ще не подав для затвердження президентові кандидатури нових міністрів і віце-прем'єрів.

Читайте також: Додон послався на соцопитування і відмовився забороняти російську пропаганду

Напередодні в уряді Молдови було здійснено значні кадрові перестановки: призначені два нових віце-прем'єри і 5 міністрів, проте президент Додон заявив, що не стане підписувати указ про нові призначення в уряді під керівництвом Павла Філіппа.

Раніше при аналогічній ситуації, коли Додон повторно відмовився підписувати указ про призначення міністра оборони Еуджена Стурзи, КС тимчасово усунув Додона від посади, а указ про призначення міністра підписав спікер парламенту Канду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-