Нацисти геть: присягу нового уряду Австрії зустріли протестами��

Нацисти геть: присягу нового уряду Австрії зустріли протестами

Укрінформ
В австрійській столиці Відні розпочалися вуличні протести в той час, як новий уряд країни за участю правих має скласти присягу.

Про це повідомляє Reuters

"Фоторепортер Reuters побачив кілька тисяч людей, які мирно ходили поруч із цією територією (площа біля канцелярії президента - ред.), які несли плакати "Нацисти геть" і банер "Не дозволяйте нацистам правити", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, поліція перекрила урядовий квартал, на вулиці вивели 1500 співробітників правоохоронних органів. Заявки на проведення демонстрацій подали дев’ять окремих груп протестувальників. За інформацією організаторів протесту, планується, що на акції будуть присутні п'ять тисяч людей.

Читайте також: Курц представить свій уряд у понеділок

Раніше повідомлялося, що новий глава австрійського уряду Себастьян Курц (консервативна Австрійська народна партія) представить свій кабінет президентові країни в понеділок, 18 грудня.

Вже у вівторок новий глава уряду вирушить у Брюссель, після чого в середу народу буде представлено урядову заяву.

Вибори до нижньої палати парламенту відбулися в Австрії 15 жовтня. Консервативна Народна партія Курца отримала перемогу. Після цього їй вдалося досягли коаліційної угоди з правою Партією свободи, що дозволить 31-річному Себастьяну Курцу стати наймолодшим главою уряду Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-