Туск вступився за польських генералів, звинувачених у контактах з ФСБ

Туск вступився за польських генералів, звинувачених у контактах з ФСБ

Укрінформ
Президент Євроради Дональд Туск став на захист двох колишніх голів служби військової контррозвідки Польщі, які перебували на посаді, коли він був прем'єр-міністром Польщі.

Про це він написав в середу у Тwitter.

"Я гордий, що як прем'єр-міністр міг співпрацювати з генералами Пителем і Носеком. Вони були взірцем відповідальності, патріотизму і честі", - підкреслив Туск.

Як інформувалося, військова жандармерія Польщі у середу вранці затримала у Варшаві колишнього голову Служби військової контррозвідки Польщі (SKW) генерала Пьотра Пителя. Йому та попереднику Пителя на цій посаді Янушу Носеку і ще одному офіцеру польської контррозвідки закидають неофіційні контакти з представниками ФСБ без попередньої згоди на це керівництва держави.

За співпрацю зі спецслужбами іншої країни колишньому голові військової контррозвідки Польщі Пителю загрожує тюремне ув'язнення до трьох років.

Читайте також: За контакти з ФСБ у Польщі затримали екс-керівника військової контррозвідки

Торік у грудні варшавська прокуратура поінформувала про розслідування справи з перевищення службових повноважень колишніми головами військової контррозвідки РП. Тоді інформувалося, що вони вступили в контакт із представниками спецслужби іншої країни без згоди на це голови Ради міністрів РП, що вимагає закон про військову розвідку та контррозвідку. У цій справі у квітні п.р. в якості свідка допитано чинного президента Євроради, екс-главу польського уряду Дональда Туска.

Прокуратура звинувачує двох колишніх керівників військової контррозвідки та одного офіцера цієї служби в тому, що в 2010 році між  SKW і ФСБ було невідповідним чином підписано угоду про співпрацю. Вона стосувалася питання щодо повернення до Польщі через територію Росії польського військового контингенту в Афганістані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-