Активісту давали €25 тисяч за припинення пікетів під посольством РФ у Берліні

Активісту давали €25 тисяч за припинення пікетів під посольством РФ у Берліні

Укрінформ
Німецькому активістові Рональду Вендлінгу, який щотижня по четвергах влаштовує пікети перед посольством РФ у Берліні, вимагаючи звільнення з російського полону українських заручників, пропонували гроші, щоб він перестав це робити.

Про це Вендлінг розповів в ексклюзивному інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

«Коли я повертався з пікету, по дорозі додому до мене підходили тричі. Пропозиція, яка прозвучала німецькою мовою, але з вираженим російським акцентом, була такою: «Ми були б дуже вдячні, якби ви змогли припинити свої заходи перед посольством». І кожного разу мені простягали при цьому конверти. В третій раз сказали, що всередині 25 тисяч євро. Звичайно, я відмовився», - повідомив активіст.

Це відбувалося в листопаді і грудні 2015 року.

Вендлінг говорить, що готовий добровільно відмовитися від регулярного стояння перед російською дипмісією, для цього панові Путіну всього лише «потрібно просто звільнити всіх заручників, тоді і пікети б більше не знадобилися».

Читайте також: Посольство РФ у Берліні пікетували на підтримку Сущенка

Всього, починаючи з жовтня 2014 року, коли він провів перший пікет на захист української полоненої льотчиці Надії Савченко, Рональд Вендлінг провів перед російським посольством 151 пікет, загалом більш як 550 годин. Він вважає важливим, що численні перехожі, гості німецької столиці бачать його наочні матеріали, цікавляться темою і дізнаються про те, що відбувається з 49 заручниками Кремля, а також важливо підтримати політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-