Виведення військ РФ із Придністров'я включили до порядку денного Генасамблеї ООН

Виведення військ РФ із Придністров'я включили до порядку денного Генасамблеї ООН

Укрінформ
Генеральна асамблея ООН включила в порядок денний розгляд питання «Про повне виведення іноземних військ з території Республіки Молдова».

Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«МЗС повідомляє, що заява Республіки Молдова про включення в порядок денний 72-ї Генасамблеї ООН додаткового питання «Про повне виведення іноземних військ з території Республіки Молдова» включено в додатковий список питань, запропонованих для включення в порядок денний Генеральної асамблеї», - йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: В ООН відклали питання про виведення російських військ із Придністров'я

Зазначається також, що відповідно до робочого графіку Генерального комітету, відповідального за складання порядку денного Генасамблеї, запропоноване Республікою Молдова питання буде розглянуто в жовтні.

У МЗС Молдови звертають особливу увагу на те, що інформація, яка з'явилася раніше в ЗМІ, що розгляд цього питання був відкладено, не відповідає дійсності.

Нагадаємо, в середині серпня представник Молдови в ООН Віктор Морару звернувся до Генсека ООН з листом, в якому молдавська делегація просить включити в порядок денний Генасамблеї питання про повне виведення з території Придністровського регіону російських військ і озброєння.

При цьому в уряді Молдови уточнили, що йдеться про виведення Оперативної групи російських військ з Придністров'я, а не про контингент російських миротворців у Зоні безпеки на Дністрі.

Російська сторона виступила проти виведення військ, мотивуючи відмову тим, що це негативно позначиться на двосторонніх відносинах між Молдовою і РФ, а також на процесі Придністровського врегулювання.

На території Придністровського регіону розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1500 військовослужбовців), а на військових складах в селі Колбасна Рибницького району зберігаються більш як 20 тисяч тонн боєприпасів, снарядів і авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-