Російські волонтери розповіли, як обходить санкції друг Путіна

Російські волонтери розповіли, як обходить санкції друг Путіна

Укрінформ
Наближений до президента РФ Володимира Путіна олігарх Аркадій Ротенберг обходить західні санкції за допомогою «перевіреної людини зі своєї команди» Дениса Поспєлова, який перебрався в Латвію.

Розслідування про це опубліковано на волонтерському антикорупційному сайті «Муніципальний сканер».

Розкрита в розслідуванні схема обходу Ротенберга санкцій є такою. До початку 2015 року команда близької до олігарха людини Дмитра Калантирського, до якої входить і Денис Поспєлов, максимально дистанціюється від Ротенберга і його СМП-банку. Калантирський їде до Чехії, друга людина з цієї ж команди Поспєлов - до Латвії. Денис Поспєлов реєструє у Латвії компанії, переписуючи на них активи. Через Поспєлова Ротенберг отримує можливість користуватися західними фінансовими інструментами, доступ до яких був закритий у результаті санкцій.

Калантирський у цей час робить теж саме в Чехії і Австрії. Детальніше про нього, громадянина України, який придбав і російське громадянство, і його діяльность, розповідалося в попередньому розслідуванні «Муніципального сканера».

"Муніципальний сканер" (Munscanner.com) - волонтерський антикорупційний проект, який займається дослідженням дотримання законів чиновниками і депутатами у регіонах Росії. Був створений в 2014 році за участю Бориса Нємцова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-