Суд ЄС визнав санкції щодо

Суд ЄС визнав санкції щодо "Роснєфті" обґрунтованими

Документ
Укрінформ
Європейський суд юстиції загальної юрисдикції визнав обґрунтованими санкції Євросоюзу, запроваджені у зв'язку з російською агресією в Україні щодо низки компаній РФ, включаючи "Роснєфть".

Про це йдеться в оприлюдненому рішенні суду за позовом "Роснєфті" проти Ради ЄС, передає ТАСС.

"Немає жодних фактів, які могли б поставити під сумнів обґрунтованість рішення Ради ЄС про запровадження санкцій) або ухвалені (на його основі) легальні норми", - йдеться у рішенні суду.

Це рішення може стати підставою для аналогічного рішення за позовом "Роснєфті" у Високому суді Лондона, а також створює прецедент для винесення рішень за позовами інших російських компаній.

Зазначається, що країни ЄС мають право вживати судові заходи для виконання санкцій, однак обмежувальні заходи не можуть бути використані для заморожування банківських активів.

Рішення Європейського суду остаточне, на нього не може бути подана апеляція, повідомив Лоде Ванден Хенді, партнер компанії Herbert Smith Freehills LLP, яка представляє інтереси "Роснєфті".

"Ми не можемо подавати апеляцію, у всякому разі не тут. Тут немає більше можливостей для подальших апеляцій", - сказав він журналістам.

Нагадаємо, "Роснєфті" опротестувала санкції Європейського союзу в Європейському суді загальної юрисдикції та Високому суді Лондона в жовтні 2014 року. Пізніше Високий суд Лондона звернувся до Європейського суду за роз'ясненнями позиції, оскільки в компетенції суду ЄС входить вирішення спорів між європейськими компаніями.

Наразі у Європейському суді зареєстровані дві справи "Роснефти": 715/14 "Роснєфть" та інші проти Ради ЄС", які були порушені 9 жовтня 2014 року, а також 72/15, яка була направлена в суд у березні 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-