"Вчіть турецьку": низку акаунтів у Twitter зламали в ім'я Ердогана

Укрінформ
Протурецькі хакери у середу атакували соцмережу Twitter, зламавши акаунти різноманітних відомств, організацій і компаній, та розмістили написи про "нацистську Німеччину" та "нацистські Нідерланди".

Соціальна мережа Twitter підтвердила інформацію про хакерські атаки, повідомляє AFP

"Ми знаємо про проблему, яка сьогодні вранці зачепила певну кількість власників акаунтів", - заявив прес-секретар Twitter, додавши, що джерело атаки було зв'язане зі стороннім додатком, чиї дані були видалені.

Зазначається, що на сторінках зламаних акаунтів хакери розмістили записи зі свастикою, хештеги про "нацистську Німеччину" та "нацистські Нідерланди" та фрази "вчіть турецьку" і "побачимося 16 квітня", маючи на увазі дату, на яку заплановане проведення у Туреччині референдуму щодо розширення повноважень президента країни Реджепа Таїпа Ердогана.

Як повідомляється, зламаними виявилися сторінки Міністерства економіки Франції, BBC North America, Amnesty International, одного з футбольних клубів Німеччини та акаунти відомих людей.

За даними Reuters, зламані також були акаунти Європарламенту, сторінка екс-прем'єр-міністра Франції Алена Жюппе, міністерства охорони здоров'я Британії, Die Welt, Forbes та інші.

В результаті інциденту розпочато розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-