Меркель вважає «негідними» нещодавні висловлювання керівників Туреччини

Меркель вважає «негідними» нещодавні висловлювання керівників Туреччини

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель впевнена в необхідності хороших відносини Європи і Німеччини з Туреччиною, але недавні висловлювання керівників цієї країни вважає «негідними».

Про це вона заявила в четвер у бундестазі напередодні саміту ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тим більш прикрими є заяви турецьких урядовців, які ставлять поруч Німеччину і націонал-соціалізм. Це настільки недоречно, що навіть не варте серйозних коментарів. Це негідно партнерів і не може бути виправдане. Нацистські порівняння призводять лише до нещасть. Це має припинитися», - зазначила Меркель.

Вона наголосила на важливості продовження складного, але необхідного діалогу. Між Європою і Туреччиною, Німеччиною та Туреччиною є спільні інтереси, але і глибокі відмінності, зауважила глава німецького уряду. Меркель заявила, що при діалозі з Анкарою Берлін і Брюссель повинні вести переговори з позицій своїх засадничих цінностей, які вважає правильними, і виходити насамперед із власних інтересів, а в інтересах Європи в тому числі і те, щоб Туреччина не віддалялася.

Виступила канцлер в черговий раз і на захист угоди між ЄС і Туреччиною щодо біженців, визнавши однак, що документ поки не працює в повній мірі так, як передбачалося. Це в інтересах всіх сторін, і без таких угод, Меркель переконана, неможливо було б боротися з нелегальною міграцією. Канцлер також зупинився на необхідності досягнення таких домовленостей з іншими країнами, Північної Африки, в першу чергу, про встановлення «міграційного партнерства з країнами-транзитерами, з країнами походження. Глава уряду ФРН зупинилася на важливості реформування системи прийняття біженців в ЄС, в якій існує надто багато недоліків.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого тижня в трьох німецьких містах були відмінені агітаційні виступи двох турецьких міністрів, що призвело до нової конфронтації між Анкарою і Берліном. Справа дійшла до того, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган порівняв політику німецької влади з «нацистською».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-