Чавушоглу каже, що скасована агітаційна зустріч у Гамбурзі його не зупинить

Чавушоглу каже, що скасована агітаційна зустріч у Гамбурзі його не зупинить

Укрінформ
Міністр закордонних справ Туреччини має намір піти на заплановану зустріч із турецькими виборцями в Німеччині 7 березня.

Про це він сказав у коментарі виданню "Hurriyet daily" після того, як муніципальний представник у Гамбурзі сказав, що центр, де планувалася зустріч, закритий через недоліки в системі протипожежної безпеки, повідомляє "Радіо Свобода".

«Я піду. Ніхто не може зупинити мене», – сказав Чавушоглу.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Берлін у «нацистських діях» після того, як влада в Німеччині скасувала дозвіл на проведення трьох зустрічей на підтримку планів внесення змін до конституції Туреччини, які передбачають різке розширення повноважень президента і виноситимуться на референдум на 16 квітня. Анкара закликає взяти в ньому участь і проголосувати «за» і громадян Туреччини, що живуть в інших країнах. Турецька громада в Німеччині налічує 1,5 мільйона виборців.

Пропозиція, яку парламент Туреччини вже схвалив у січні, має перетворити країну з парламентської республіки на державу з президентом-головою виконавчої влади і надати йому право видавати укази, обов’язкові до виконання, запроваджувати надзвичайний стан, призначати міністрів та інших чільних державних посадовців, розпускати парламент.

Крім того, в разі схвалення реформи на референдумі чинний президент Ердоган отримає право залишатися на посаді до 2029 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-