Берлін закликає звільнити арештованого в Стамбулі журналіста Die Welt

Берлін закликає звільнити арештованого в Стамбулі журналіста Die Welt

Укрінформ
Уряд ФРН і особисто канцлер Ангела Меркель закликають владу Туреччини якнайшвидше звільнити арештованого в Стамбулі журналіста німецького видання Die Welt Деніза Юсела.

Про це заявив офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Федеральний уряд чекає, що турецька судова система під час вирішення справи Юсела врахує високу цінність свободи слова для будь-якого демократичного суспільства. Ми дуже шкодуємо і вважаємо незрозумілим санкціонування арешту Деніза Юсела. І ми наполягаємо на тому, щоб наші консульські співробітники могли надати йому необхідну допомогу», - сказав Зайберт. 

Він зазначив, що Юсел виконував свої журналістські обов'язки, будучи репортером німецької газети, в країні, «яка зобов'язалася дотримуватися свободи ЗМІ і яка, проте, переслідує його та інших журналістів за їх професійну діяльність».

За словами Зайберта, німецький канцлер вважає заходи, вжиті проти Юсела, що добровільно прийшов на допит, «невідповідно жорсткими». Вона обговорила цей випадок з турецьким колегою Біналі Їлдиримом в Мюнхені в ході конференції з безпеки. Крім того, у в німецький МЗС напередодні було викликано посла Туреччини, якому також була викладена офіційна позиція ФРН з цього питання.

Як відомо, Юсел має подвійне - турецьке і німецьке – громадянство. Турецька влада звинувачує його в участі у терористичній організації, неправомірному використанні даних і пропаганді тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-