Українська делегація вирушить до США для залучення фінансової допомоги – Шмигаль

Українська делегація вирушить до США для залучення фінансової допомоги – Шмигаль

Укрінформ
Делегація уряду України наступного тижня відправиться до Вашингтона, щоби провести зустрічі у МВФ, Світовому банку й адміністрації США та залучити більше фінансової підтримки для України.

Про це повідомив у неділю в інтерв’ю телеканалу ABC News Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Наша команда, яка відповідає за фінансову політику, працюватиме наступного тижня у Вашингтоні з керівництвом і фахівцями Світового банку, МВФ, Міністерства фінансів США. Ми проводитимемо переговори й дискусії щодо фінансової підтримки нашої країни», - зауважив глава уряду України.

Він підкреслив, що порятунок української економіки має таке ж важливе значення, які і оборона України від російської навали. «Лише половина нашої економіки наразі працює», - зазначив у цьому зв’язку прем’єр.

Шмигаль також виступив із закликом до міжнародної спільноти посилити економічну ізоляцію росії: «Нам потрібні додаткові санкції від західних партнерів».

Він подякував Сполученим Штатам та іншим країнам за безперервну підтримку, насамперед у сфері безпеки й оборони, додавши, що Україні потрібно більше зброї та боєприпасів, щоби захистити українські і європейські кордони.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст і сіл. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України. ЗСУ і Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-